عوامل اثر گذار بر کاهش چاقی شکمی:
۱- افزایش مصرف فیبرهای محلول
مطالعات نشان دادند مصرف فیبرهای محلول از طریق ایجاد احساس سیری و کاهش جذب چربی به کاهش چاقی شکمی کمک می¬کنند. مواد غذایی حاوی فیبر محلول شامل جودوسر، لوبیاها و مغزها هستند.
۲- اجتناب از مصرف غذاهای حاوی چربی ترانس
چربی های ترانس که در غذاهای فراوری شده و سرخ شده وجود دارند با افزایش چاقی شکمی مرتبطند. انتخاب غذاهایی که عاری از اسیدهای چرب ترانس هستند به کاهش چربی شکمی کمک می کنند.
۳- کاهش مصرف الکل
مصرف مقادیر زیاد الکل و خصوصا آب جو با افزایش چاقی شکم مرتبط است. محدودیت مصرف الکل می تواند به کاهش چاقی شکم کمک کند.
۴- داشتن برنامه ی غذایی با مقادیر کافی پروتیین
مطالعات نشان دادند مصرف پروتیین سبب کاهش اشتها و افزایش احساس سیری می شود که می تواند سبب کاهش چاقی در ناحیه شکم شود. مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد پروتیین شامل گوشت ها، محصولات لبنی و لوبیاها هستند.
۵-کاهش استرس
استرس در طولانی مدت با افزایش هورمون کورتیزول مرتبط است که باعث تجمع چربی در ناحیه شکم می شود. شرکت در فعالیت های کاهنده استرس مثل مدیتیشن های ذهنی یا یوگا می تواند درکاهش چاقی شکم اثرگذار باشد.
۶- اجتناب از مصرف مواد غذایی که حاوی مقادیر زیاد شکر هستند
عادات غذایی که با مصرف مقادیر زیاد شکر همراه است با افزایش وزن و تجمع چربی در ناحیه شکم را به دنبال دارد.
۷- انجام ورزش
ورزش هوازی از راه های موثر در ارتقا سلامتی و سوزاندن کالری است. البته سایر مطالعات نشان دادند که ورزش های قدرتی متوسط تا شدید موثرتر هستند ولی در کل تعداد دفعات و طول مدت فعالیت فیزیکی اهمیت بیشتری دارد.
۸- کاهش مصرف کربوهیدرات ها خصوصا کربوهیدرات ساده
کاهش، نه حذف مصرف کربوهیدرات ها، برای کاهش چربی بدن خصوصا چربی شکم بسیار مفید است، خصوصا در افراد با اضافه وزن که ریسک دیابت نوع دو را نیز دارند و در افرادی با سندروم تخمدان پلی کیستیک (کیست تخمدان).
داشتن رژیم با کربوهیدرات خیلی پایین لازم نیست، بلکه جایگزین کردن کربوهیدرات های ساده و نشاسته (مثل قند، شکر، شیرینی و نان با آرد سفید و سیب زمینی) با کربوهیدرات های پیچیده (نان های دانه کامل مثل نان جو دوسر)، سلامت متابولیک و چاقی شکمی را بهبود می بخشد.
تهیه شده توسط: فرناز جعفرپور