میگرن یک نوع سردرد شدید و مزمن است که با علایمی مثل تهوع ، استفراغ و مشکلات بینایی همراه است. حمله این سردرد میتواند 72 ساعت طول بکشد. علل میگرن به شدت متنوع هستند و ممکن است توسط عوامل گوناگون ایجاد شوند. تغییرات هورمونی، استرس، نور خورشید، مصرف بعضی از غذاها، سابقه خانوادگی میگرن، سیگار کشیدن،نوشیدن الکل، مصرف بسیاری از داروها، کمبود خواب یا در بعضی از افراد خوابیدن زیاد میتوانند عوامل مؤثر باشند.
توصیه های غذایی برای میگرن:
مصرف رژیم غذایی متوازن که شامل تمام گروههای غذایی باشد، از جمله میوهها، سبزیجات، محصولات لبنی، ماهی، گوشت سفید و محصولات گندم کامل، میتواند به نظم در سطح قند خون و کنترل فشار خون کمک کرده و تأثیر مثبتی در کاهش حملات میگرن داشته باشد. رژیم غذایی مناسب برای میگرن ،یک رژیم سرشار از منیزیم است. ماهی و سبزیجات غنی از کلسیم و منیزیم ( مانند کلم ، براکلی و اسفناج ) برای این افراد مفید هستند. برخی غذاها ، نوشیدنی ها و افزودنی های غذایی می توانند باعث تشدید علائم میگرن شوند و لذا باید از مصرف آنها خودداری کرد . برخی از این دسته مواد غذایی عبارتند از : پنیر (به ویژه پنیرهای کهنه همچون پنیر چدار، لیقوان و پنیر تبریز)، شکلات ، مرکبات ، غذا های چرب ، بستنی ، قهوه ، برخی مغز دانه ها از جمله بادام زمینی نوشیدنی های الکلی – انواع افزودنی ها در محصولات غذایی صنعتی فرآوری شده، سوسیس، کالباس، همبرگر، و فست فودها. یکی از اقدامات مهم برای کاهش حملات میگرن، مصرف آب به مقدار کافی است.
برای کنترل سردردها(پیشگیری از عود سردردها): مصرفQ10-B2 به دلیل نقش آن در متابولیسم انرژی مفید است.
همانند دیگر بیماری های مزمن، رژیم غذایی می تواند در پیشگیری و درمان سردردهای شدید نقش داشته باشد. برخی مواد مغذی، الگوهای غذایی و مکمل ها می توانند به کاهش و تسکین سردردها کمک کنند.
تنظیم:سمیرا فردوسی(کارشناس ارشد تغذیه)